Dagindeling

Wij hebben in het kinderdagverblijf een vast ritme voor de activiteiten van de dag. Dit geeft de kinderen een bekend en vertrouwd gevoel.

Dit ritme ziet er als volgt uit:

Tussen 7.45 – 9.00 uur worden de meeste kinderen gebracht. Het kind mag zelf kiezen wat hij/zij wil gaan doen. Vrij spelen, boekjes lezen of lekker wakker worden aan tafel met een puzzeltje.

Om 9.00 uur ruimen we met elkaar op en gaan we aan tafel.
We eten samen vers fruit, eten een kinderkoekje en drinken.
Hierbij zingen we met elkaar ons vaste openingsliedje is: “Smakelijk eten, smakelijk drinken”…enz.”, tussendoor voorlezen, gesprekjes voeren en als afsluiting zingen we : “Poesje miauw, hondje waf, mogen wij van tafel af …enz.

Om 9.45 uur allemaal even naar het toilet of verschonen.

Om 10.00 uur gaan we lekker buitenspelen en even de dieren verzorgen/knuffelen.

Om 11.45 uur Opruimen en handen wassen  en samen aan tafel voor de broodmaaltijd. We eten brood, drinken melk weer met het bekende beginliedje en eindritueel.

Om 12.30 uur verschonen en voorlezen daarna gaan de meeste kinderen naar bed. De kinderen, die niet meer slapen, mogen gaan snoezelen, doen spelletjes of gaan knutselen.

Om 14.30 uur eten we een kinderkoekje en drinken. Even een voorleesmoment om goed wakker te worden. Daarna gaan we wandelen of buitenspelen.

Om 16.30 uur laatste verschoonronde, en krijgen de kinderen nog wat rauwkost/fruit aangeboden.

Tussen 16.30 uur en 17.45 uur worden de meeste kinderen opgehaald.

Het dagritme van de baby’s verloopt net zoals thuis, in overleg met de ouders.