Medewerksters

Door het inzetten van enthousiaste, ervaren en gekwalificeerde pedagogisch medewerkers, durven wij garant te staan voor een juiste invulling van de opvang. Het is de taak van de pedagogisch medewerker een klimaat te scheppen waarbinnen ieder kind tot zijn recht komt en de zorg en aandacht krijgt die hij nodig heeft. Ieder kind heeft behoefte aan warmte, liefde en een knuffel. Die geven wij graag. Ons team bestaat uit 12 gediplomeerde pedagogisch medewerkers die elk op een vast dagdeel werken, zodat de kindjes snel een hechtheid en vertrouwensrelatie met de pedagogisch medewerker opbouwen.

Even voorstellen….

Els van Kerkhoff: eigenaresse
Mijn naam is Els van Kerkhoff, ben getrouwd met André en samen hebben wij drie dochters. In 2002 ben ik gestart met Pepeloentje; kleinschalige kinderopvang in Groessen. Een kinderdagverblijf met lekker veel buitenruimte, omdat ik van mening ben dat kinderen beter leren en ontwikkelen in de natuur. Ik geniet ervan om de kinderen elke dag weer lekker onbevangen buiten te zien spelen en ontdekken. Sjouwen met takken, in plassen stampen, maar ook het heerlijke buiten slapen. Natuurbeleving is zo belangrijk voor een goede en gezonde ontwikkeling van ieder kind en daarom ben ik ook zo ontzettend trots op Pepeloentje!

Ruby: mede-eigenaresse (coach/beleidsmedewerker) – maandag Reuze Beer & dinsdag en donderdag kantoor & vrijdag Kleine Beer
Hallo allemaal, even voorstellen.. Ik ben Ruby van Kerkhoff. Enige tijd geleden heb ik mijn studie Pedagogiek afgerond en ben ik aan het werk gegaan bij Zozijn, in de zorg voor kinderen met moeilijk verstaanbaar gedrag. Na enige ervaring te hebben opgedaan ben ik naar Malawi vertrokken om daar vrijwilligerswerk te gaan doen. Bij terugkomst maakte ik de keuze om in het bedrijf van mijn ouders te gaan werken, omdat hier toch echt mijn hart ligt. Ik ben van maandag t/m vrijdag werkzaam als beleidsmedewerkster bij Pepeloentje. Twee dagen zorg ik met alle liefde voor jullie kinderen en twee ochtenden ben ik op kantoor werkzaam. Naast deze functie ben ik ook aanspreekpunt voor de gezonde voeding en ben ik beeldcoach. Momenteel ben ik ook gestart als Pedagogisch Coach! 
Een Kinderopvang Coach nodig? Bel of mail mij voor een vrijblijvende afspraak of meer informatie! M: 0316-341994 E: ruby_van_kerkhoff@hotmail.com

Chrissie: mede-eigenaresse – dinsdag en donderdag Grote Beer & maandag, woensdagochtend en vrijdag op kantoor 
Mijn naam is Chrissie en ben begonnen met kantoorwerkzaamheden bij Pepeloentje. Door in aanraking te komen met kinderen begon het te kriebelen en ben ik weer gaan studeren. Vervolgens ben ik de opleiding Pedagogisch Educatief Professional op Iselinge Hogeschool gaan doen en heb ik deze opleiding inmiddels succesvol afgerond. Momenteel ben ik werkzaam op de groep van Grote Beer. Daarnaast ben ik werkzaamheden op kantoor en voer ik administratieve taken uit. Het mooie aan het werken met kinderen is dat elke dag anders is, maar ook hun puur- en eerlijkheid vind ik echt geweldig! Ik vind het heerlijk om met kinderen te werken. Ze zijn zo lekker onbevangen en je krijgt er een hoop liefde van, waar je weer veel energie van krijgt. Ook vind ik het helpen en stimuleren in een stukje van de ontwikkeling iets moois om aan bij te dragen!

Susan: dinsdag Kleine Beer, woensdag en vrijdag Reuze Beer
Hallo, ik ben Susan Saba. Samen met mijn man en twee dochters woon ik in Duiven. Na mijn opleiding SPH ben ik begonnen in de kinderopvang bij de buitenschoolse opvang, een babygroep en peutergroep. Sinds 2004 werk ik bij Pepeloentje. Vanuit mijn opleiding heb ik meegekregen dat elk kind uniek is en de kans en ruimte moet krijgen om zich te kunnen ontwikkelen. Ik vind het mooi dat ik hier bij Pepeloentje een bijdrage aan kan leveren. Dit doe ik samen met mijn collega’s en de ouders. Verder geniet ik ervan om met de kinderen samen dingen te ontdekken en lekker veel buiten bezig te zijn. Een broek, jas en schoenen die vies morgen worden is dan ook mijn werk-outfit. Als ik zie dat de kinderen genieten, dan geniet ik ook!

Mandy: maandag, woensdag en vrijdag Grote Beer
Mijn naam is Mandy te Pest, samen met mijn dochter Nola woon ik in Pannerden. In 2015 ben ik bij Pepeloentje begonnen met mijn stage van een half jaar. Na mijn stage en het behalen van mijn diploma gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4 kreeg ik te horen dat ik mocht blijven, dit zag ik zeker zitten! Op dit moment ben ik bezig met meerdere cursussen zodat ik de zorg en het in beeld brengen van uw kind nog beter in beeld kan brengen.

Jeanette (groepshulp): dinsdagochtend en donderdagochtend bij Reuze Beer
Mijn naam is Jeanette Sommers, ik kom uit Pannerden en ben getrouwd met Johan. Wij hebben samen twee zonen, die inmiddels zijn uitgevlogen. Ik werk al ruim 10 jaar bij Pepeloentje en geniet nog steeds elke werkdag volop. Ons dagverblijf heeft het groenkeurmerk en daar ben ik heel blij mee, want ik hou van de natuur, wandelen, fietsen en het buitenleven! Ook vind ik het prachtig om de ontwikkeling van de kinderen te volgen en ze daarin te stimuleren. Wij hebben een fijn team en geven de kinderen een veilige en geborgen leefomgeving. Ik ben trots op ons paradijsje!

Megan: maandag, woensdag, vrijdag Kleine Beer en dinsdag Grote Beer
Hallo, mijn naam is Megan. Ik ben geboren op 15 juli 1998 en ben woonachtig in Duiven. In het jaar 2018 heb ik mijn diploma ‘Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker, niveau 4’ behaald. Tijdens mijn opleiding heb ik drie jaar stage gelopen bij Pepeloentje en op deze manier ben ik in het team gerold! Daar ben ik heel erg blij mee. Vervolgens heb ik mij gespecialiseerd met de opleiding Babyspecialist. Werken met kinderen vind ik fantastisch. Die lieve en enthousiaste snoetjes als je binnenkomt, maken het elke dag weer leuk om te gaan werken. Iedere dag is weer anders en probeer ik er voor de kinderen een groot “feest” van te maken, terwijl papa en mama aan het werk zijn. Ik hoop jullie te zien bij Pepeloentje!

Miriam (groepshulp): maandagmiddag en woensdagochtend Kleine Beer
Hoi! Ik ben Miriam Driessen – van Huet, woon in Groessen en getrouwd met Fred. Wij zijn de trotse ouders van dochter Nadieh en zoons Luuk en Jur. Inmiddels ook oma van een kleindochter. Voordat ik moeder werd, heb ik als administratief medewerkster op 2 schooladministraties gewerkt. Toen ik als hulpmoeder van onze jongste zoon actief was op PSZ ’t Muizenhol, kwam ik in contact met Els (leidster). Kort nadat zij haar eigen KDV Pepeloentje aan de Kerkakkers startte, vroeg zij mij haar te komen helpen. Na een aantal jaren heb ik via een EVC-procedure het benodigde SPW-diploma behaald. Vol overgave en toewijding verzorg en “moeder” ik over de kindjes van de Kleine Beer. Ik doe mijn uiterste best om zowel de ouders als de kindjes zich vertrouwd te laten voelen, zodat de ouders hun kindje (hun waardevolste “bezit”) met een gerust hart kunnen achter laten.

Marian: dinsdag en donderdag Kleine Beer
Hallo allemaal. Mijn naam is Marian Roelofs en ik woon in Groessen met mijn man. Wij hebben samen een zoon en een dochter. Vanaf de oprichting werk ik al, met veel plezier, bij Pepeloentje. Ons mooie groene kinderdagverblijf! Ik werk op de baby/dreumesgroep en het geeft mij veel voldoening om die kleintjes (en hun ouders) een gevoel van veiligheid en vertrouwen te geven, zodat ze zich kunnen ontwikkelen in optimale omstandigheden.

Wilma: dinsdag en donderdag Kleine Beer
Hallo, mijn naam is Wilma Sommers en samen met mijn man, twee dochters en een zoon woon ik in Pannerden. Ik werk al geruime tijd bij Pepeloentje en dat bevalt me goed. Iedere dag is anders, ieder kind is anders en dat maakt het werk zo leuk. Het geven van geborgenheid, vertrouwen en veiligheid (samen met mijn collega’s) vind ik erg belangrijk en geeft mij veel voldoening.

Petra: maandag en woensdag Kleine Beer
Hallo! Mijn naam is Petra. Vanaf dag 1 ben ik al werkzaam bij Pepeloentje, dat is nu bijna 16 jaar. Ik woon in Groessen met mijn man, twee zonen en een dochter. Voordat ik bij Pepeloentje kwam werken, heb ik eerst 12 jaar in een ziekenhuis gewerkt als verpleegkundige. Ik vind het heerlijk om bij Pepeloentje met de kinderen naar buiten te gaan om de natuur in alle facetten te ontdekken en op deze manier een positieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het kind. Ook vanuit ‘Startblokken’ vind ik het heel erg leuk om samen met de kinderen activiteiten te doen waar de kinderen zichtbaar veel plezier aan beleven. Dat is zo mooi om te zien! Maar het belangrijkste vind ik dat het kind zich veilig en vertrouwd bij ons moet voelen en dat geldt natuurlijk ook voor de ouders. Dat is een belangrijk gegeven om het kind een mooie basis mee te geven naar de basisschool. 

 Nina: maandag, woensdag, donderdag en vrijdag Kleine Beer 
Hallo allemaal, mijn naam is Nina. Ik ben geboren op 22 juli 1999 en ben woonachtig in Groessen. Na mijn behaalde diploma ‘Pedagogisch Medewerker’, heb ik een vervolgopleiding gedaan: ‘Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker’ en ben ik stage komen lopen bij Pepeloentje. Zo ben ik bij Pepeloentje blijven hangen en daar ben ik erg blij mee, want ik heb het erg naar mijn zin bij Pepeloentje! In 2022 heb ik de cursus Babyspecialist gevolgd om mijzelf nog meer te verdiepen in de allerjongsten. Het werken met kinderen vind ik fantastisch. Ieder kind ontwikkeld zich op zijn eigen manier, dit vind ik mooi om te zien. Iedere dag is anders, dat zorgt bij mij voor uitdaging en veel plezier! Ik kijk er naar uit om er met uw kind(eren) een gezellige, leerzame tijd van te maken! 

Lieve – maandag, woensdag, donderdag en vrijdag Grote Beer 
Hallo, mijn naam is Lieve. Ik ben geboren op 13 september 1997 en ik woon in Duiven met mijn ouders en mijn broertje. In het jaar 2017 ben ik geslaagd voor de opleiding onderwijsassistent niveau 4. Hierna heb ik nog een opleiding op het HBO geprobeerd, maar dat is toen niet gelukt. Toen heb ik besloten dat ik wilde gaan werken. Ik heb wat ervaring opgedaan bij andere kinderdagverblijven en uiteindelijk bij Pepeloentje terecht gekomen! Super leuk! Wat ik het leukste vind aan het werk is dat geen dag hetzelfde is en elke dag weer onder de kinderen te zijn, dat vind ik zo leuk!

 Diana – dinsdag, woensdag en vrijdag Grote Beer 
Hallo, graag wil ik mezelf aan u voorstellen; ik heet Diana, woon in Duiven en ben moeder van (inmiddels) 2 volwassen dochters. Als pedagogisch medewerker heb ik ervaring opgedaan met kinderen in de leeftijd van 0 t/m 18 jaar. Hierdoor ben ik erachter gekomen dat mijn hart echt ligt bij de leeftijdscategorie van 0 t/m 4 jaar. De onbevangenheid waarmee zij in deze levensfase staan spreekt mij enorm aan; o.a. de verrassende uitspraken die ze doen en de spontane knuffels die ze je geven. Met kinderen mogen werken is voor mij het leukste dat er is, en waar kan dat nou beter dan in een uitdagende, groene omgeving! Ik word dan ook iedere dag opnieuw blij van mijn werk. En ja…ik omarm zelfs het `s avonds thuiskomen met stift op mijn arm, zand in mijn hemd en appelstroop op mijn broek ? Ik zal dan ook met alle liefde voor uw kindje zorgen, stimuleren in de ontwikkeling en bijdragen aan een gezellige en ontspannen dag! 

Lisanne: maandag en donderdag Grote Beer 
Hallo! Mijn naam is Lisanne. Ik ben geboren op 16 december 1993 en woon samen met mijn man Jork in Groessen. In het jaar 2015 ben ik geslaagd voor de opleiding Onderwijsassistent niveau 4. Het werken met kinderen geeft mij een lach op het gezicht. Ik vind het belangrijk dat kinderen de juiste ondersteuning en vrijheid krijgen zodat ze zich goed kunnen ontwikkelen op hun eigen manier. Wandelen, fietsen en veel in de natuur zijn vind ik fantastisch, daardoor spreekt Pepeloentje mij juist zo aan met de groene omgeving voor de kinderen. Samen met mijn collega’s de kinderen een mooie dag bezorgen, geeft mij een voldaan gevoel. 

Lisa: dinsdag en donderdag Reuze Beer
Mijn naam is Lisa Sanders en ik ben 20 jaar oud. Ik ben geboren en getogen in het mooie dorpje Groessen. Hier woon ik dan nu ook nog steeds, samen met mijn ouders, mijn twee zusjes en onze honden.
 In 2020 ben in geslaagd voor de opleiding: gespecialiseerd pedagogisch medewerker (niveau 4). Hierna heb ik één jaar full time gewerkt, maar ik zou mijzelf niet zijn als ik me niet verder zou blijven ontwikkelen. Ik ben daarom onlangs met een deeltijdstudie begonnen: pedagogisch educatief professional op de HAN in Nijmegen. Ik ben blij dat ik mijn steentje bij kan en mag dragen in deze mooie, groene organisatie.

Tamara: invalkracht 

Elly (groepshulp): maandagochtend bij Kleine Beer
Mijn naam is Elly de Jonge, ik ben getrouwd en moeder van twee volwassen kinderen. Ervaring in het werken met jonge kinderen heb ik opgedaan als peuterleidster bij PZ Kiekeboe (11 jaar) en mede-eigenaar van ELMO-Kinderopvang (10 jaar). Augustus 2016 heb ik mijn deel van de onderneming overgedragen aan mijn compagnon en ben ik gestopt met werken. Na een paar maanden thuis, begon ik het werken met de kinderen en de contacten met collega’s steeds meer te missen. Daarom ben ik vanaf 2017 weer aan de slag gegaan als vrijwilligster bij Pepeloentje en ik ben dan ook heel blij met de kans die ik heb gekregen om mijn hart te volgen en deel uit mag gaan maken van het Pepeloentje-team. Ik heb veel waardering voor de wijze waarop zij trouw blijven aan o.a. hun “groene” principes en hou van de kleinschaligheid en het buitenleven! De laarzen staan klaar, nu alleen nog een goede regenjas kopen! Hopelijk tot ziens bij Pepeloentje!

André van Kerkhoff – Groen Metselaar
Inmiddels word ik nu al weer een tijdje de tuin/klusjesman van Pepeloentje genoemd. Daarom hou ik mij tegenwoordig bezig met aanleggen van de mooie droom-speel-ontdektuin en het kabouterbos van Pepeloentje. Daar kunnen de kinderen op avontuur gaan, dromen, spelen en met hun zintuigen van alles gaan ontdekken. Zo hoop ik heel veel kinderen diepe natuurervaringen mee te geven. De doelstelling is voor mij niet alleen dat ze het natuurlijk leven leren kennen, maar ook het kind weer kind laten zijn. Zo af en toe kunnen de kinderen ook nog een handje helpen, zoals lekker slepen, graven en bouwen in de tuin. En… als er hier én daar nog wat klusjes zijn, zullen deze uiteraard ook door mij uitgevoerd worden. Een manusje-van-alles dus, die vele karweitjes opknapt.

VASTE GEZICHTEN
Bekend is dat kinderen in de kinderopvang baat hebben bij vaste en vertrouwde pedagogisch medewerkers. Stabiele groepen zijn een belangrijke voorwaarde voor de kwaliteit van kinderdagverblijven. Als de kinderen zo veel mogelijk in dezelfde groep zitten krijgen ze de kans om vertrouwde relaties en vriendschappen op te bouwen.

STAGIAIRES
Pepeloentje biedt stagiaires van kindgerichte beroepsopleidingen: onder andere Pedagogisch Werker Kinderopvang en Pedagogiek de mogelijkheid hun beroepspraktijkvorming te volgen. Pepeloentje  is een landelijk erkend leerbedrijf.  Onze voorkeur gaat uit naar stagiaires die het hele jaar door stage lopen. Hierdoor is er een minimale verschuiving van verschillende gezichten. De stagiaires hebben een vaste groep waar ze stage lopen en een vaste stagebegeleidster. Zij voert 1x in de maand een begeleidingsgesprek met de stagiaire. Wij hanteren het stagebeleid voor stagiaires.