Medewerksters

Door het inzetten van enthousiaste, ervaren en gekwalificeerde pedagogisch medewerkers, durven wij garant te staan voor een juiste invulling van de opvang. Het is de taak van de pedagogisch medewerker een klimaat te scheppen waarbinnen ieder kind tot zijn recht komt en de zorg en aandacht krijgt die hij nodig heeft. Ieder kind heeft behoefte aan warmte, liefde en een knuffel. Die geven wij graag. Ons team bestaat uit 12 gediplomeerde pedagogisch medewerkers die elk op een vast dagdeel werken, zodat de kindjes snel een hechtheid en vertrouwensrelatie met de pedagogisch medewerker opbouwen. 

Even voorstellen…

Els van Kerkhoff: eigenaresse
Mijn naam is Els van Kerkhoff, ben getrouwd met André en samen hebben wij drie dochters. In 2002 ben ik gestart met Pepeloentje; kleinschalige kinderopvang in Groessen. Een kinderdagverblijf met lekker veel buitenruimte, omdat ik van mening ben dat kinderen beter leren en ontwikkelen in de natuur. Ik geniet ervan om de kinderen elke dag weer lekker onbevangen buiten te zien spelen en ontdekken. Sjouwen met takken, in plassen stampen, maar ook het heerlijke buiten slapen. Natuurbeleving is zo belangrijk voor een goede en gezonde ontwikkeling van ieder kind en daarom ben ik ook zo ontzettend trots op Pepeloentje!

 

Ruby (mede-eigenaresse, coach/beleidsmedewerker): Reuze Beer (vrijdag), Kleine Beer (maandag) en administratie (dinsdag & donderdag).
Hallo allemaal, even voorstellen.. Ik ben Ruby van Kerkhoff. Enige tijd geleden heb ik mijn studie Pedagogiek afgerond en ben ik aan het werk gegaan bij Zozijn, in de zorg voor kinderen met moeilijk verstaanbaar gedrag. Na enige ervaring te hebben opgedaan ben ik naar Malawi vertrokken om daar vrijwilligerswerk te gaan doen. Bij terugkomst maakte ik de keuze om in het bedrijf van mijn ouders te gaan werken, omdat hier toch echt mijn hart ligt. Ik ben van maandag t/m vrijdag werkzaam als beleidsmedewerkster bij Pepeloentje. Twee dagen zorg ik met alle liefde voor jullie kinderen en twee dagen ben ik op kantoor werkzaam. Naast deze functie ben ik ook aanspreekpunt voor de gezonde voeding en ben ik beeldcoach. Momenteel ben ik ook gestart als Pedagogisch Coach! 
Een Kinderopvang Coach nodig? Bel of mail mij voor een vrijblijvende afspraak of meer informatie! M: 0316-341994 E: ruby_van_kerkhoff@hotmail.com

 

Chrissie (mede-eigenaresse): Grote Beer (dinsdag en donderdag)  & administratie (maandag, woensdag, vrijdag).
Mijn naam is Chrissie en ben begonnen met kantoorwerkzaamheden bij Pepeloentje. Door in aanraking te komen met kinderen begon het te kriebelen en ben ik weer gaan studeren. Vervolgens ben ik de opleiding Pedagogisch Educatief Professional op Iselinge Hogeschool gaan doen en heb ik deze opleiding inmiddels succesvol afgerond. Momenteel ben ik werkzaam op de groep van Grote Beer. Daarnaast ben ik werkzaamheden op kantoor en voer ik administratieve taken uit. Het mooie aan het werken met kinderen is dat elke dag anders is, maar ook hun puur- en eerlijkheid vind ik echt geweldig! Ik vind het heerlijk om met kinderen te werken. Ze zijn zo lekker onbevangen en je krijgt er een hoop liefde van, waar je weer veel energie van krijgt. Ook vind ik het helpen en stimuleren in een stukje van de ontwikkeling iets moois om aan bij te dragen!

 

LisaReuze Beer (maandag & donderdag), Grote Beer (vrijdag) en administratie (woensdag).
Mijn naam is Lisa Sanders. Ik ben geboren en getogen in het mooie dorpje Groessen. Samen met mijn vriend woon ik in Duiven.
 In 2020 ben in geslaagd voor de opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker. Om mijzelf door te blijven ontwikkelen volg ik diverse cursussen. Ook houd ik mij bezig met alles omtrent de Social Media en andere administratieve taken van Pepeloentje. Ik werk met veel plezier bij Pepeloentje en ben blij dat ik mijn steentje bij kan en mag dragen in deze mooie, groene organisatie. 

 

Susan: Reuze Beer (dinsdag & woensdag) en Kleine Beer (vrijdag).
Hallo, ik ben Susan Saba. Samen met mijn man en twee dochters woon ik in Duiven. Na mijn opleiding SPH ben ik begonnen in de kinderopvang bij de buitenschoolse opvang, een babygroep en peutergroep. Sinds 2004 werk ik bij Pepeloentje. Vanuit mijn opleiding heb ik meegekregen dat elk kind uniek is en de kans en ruimte moet krijgen om zich te kunnen ontwikkelen. Ik vind het mooi dat ik hier bij Pepeloentje een bijdrage aan kan leveren. Dit doe ik samen met mijn collega’s en de ouders. Verder geniet ik ervan om met de kinderen samen dingen te ontdekken en lekker veel buiten bezig te zijn. Een broek, jas en schoenen die vies morgen worden is dan ook mijn werk-outfit. Als ik zie dat de kinderen genieten, dan geniet ik ook!

 


Lieve: Reuze Beer (dinsdag & woensdag) Grote Beer (maandag & donderdag).
Hallo, mijn naam is Lieve. Ik ben geboren op 13 september 1997 en ik woon in Zevenaar met vriendin. In het jaar 2017 ben ik geslaagd voor de opleiding onderwijsassistent niveau 4. Hierna heb ik nog een opleiding op het HBO geprobeerd, maar dat is toen niet gelukt. Toen heb ik besloten dat ik wilde gaan werken. Ik heb wat ervaring opgedaan bij andere kinderdagverblijven en uiteindelijk bij Pepeloentje terecht gekomen! Super leuk! Wat ik het leukste vind aan het werk is dat geen dag hetzelfde is en elke dag weer onder de kinderen te zijn, dat vind ik zo leuk!

 

Lisanne: Reuze Beer (maandag & donderdag) en Kleine Beer (dinsdag).
Hallo! Mijn naam is Lisanne. Ik ben geboren op 16 december 1993 en woon samen met mijn man Jork en dochter Lua in Groessen. In het jaar 2015 ben ik geslaagd voor de opleiding Onderwijsassistent niveau 4. Het werken met kinderen geeft mij een lach op het gezicht. Ik vind het belangrijk dat kinderen de juiste ondersteuning en vrijheid krijgen zodat ze zich goed kunnen ontwikkelen op hun eigen manier. Wandelen, fietsen en veel in de natuur zijn vind ik fantastisch, daardoor spreekt Pepeloentje mij juist zo aan met de groene omgeving voor de kinderen. Samen met mijn collega’s de kinderen een mooie dag bezorgen, geeft mij een voldaan gevoel.

 

Diana: Grote Beer (dinsdag, woensdag & vrijdag).
Hallo, graag wil ik mezelf aan u voorstellen; ik heet Diana, woon in Duiven en ben moeder van (inmiddels) 2 volwassen dochters. Als pedagogisch medewerker heb ik ervaring opgedaan met kinderen in de leeftijd van 0 t/m 18 jaar. Hierdoor ben ik erachter gekomen dat mijn hart echt ligt bij de leeftijdscategorie van 0 t/m 4 jaar. De onbevangenheid waarmee zij in deze levensfase staan spreekt mij enorm aan; o.a. de verrassende uitspraken die ze doen en de spontane knuffels die ze je geven. Met kinderen mogen werken is voor mij het leukste dat er is, en waar kan dat nou beter dan in een uitdagende, groene omgeving! Ik word dan ook iedere dag opnieuw blij van mijn werk. En ja…ik omarm zelfs het `s avonds thuiskomen met stift op mijn arm, zand in mijn hemd en appelstroop op mijn broek! Ik zal dan ook met alle liefde voor uw kindje zorgen, stimuleren in de ontwikkeling en bijdragen aan een gezellige en ontspannen dag! 

 

Mirre: Grote Beer (maandag, woensdag & vrijdag).
Mijn naam is Mirre Kock, geboren op 10 september 1998 en ben woonachtig in Silvolde. In mijn vrije tijd hou ik ervan om samen met mijn vriendinnen leuke dingen te doen. Sinds 2018 ben ik werkzaam in de kinderopvang. Ik ben afgestudeerd als Onderwijsassistent en heb het eerste jaartje een combibaan gehad. Uiteindelijk ben ik weer bij de kinderopvang terecht gekomen, omdat ik dit toch wel echt het leukste vind! Ik vind het heerlijk om buiten te zijn. Vooral om samen met de kinderen op ontdekkingstocht te gaan in de natuur. Samen de dieren verzorgen of heerlijk te spelen in de grote, prachtige tuin. Bij Pepeloentje kan dit allemaal, dat maakt het wel heel erg leuk. Ik vind het belangrijk om vertrouwen, zorgzaamheid en geborgenheid te kunnen bieden aan de kinderen zodat zij zich volop kunnen ontwikkelen en we samen een band kunnen opbouwen. Ik kijk er naar uit om de kinderen een fijne dag te laten beleven bij Pepeloentje! 

 

Megan: Kleine Beer (maandag, woensdag & vrijdag) en Grote Beer (dinsdag)
Hallo, mijn naam is Megan. Ik ben geboren op 15 juli 1998 en ben woonachtig in Duiven. In het jaar 2018 heb ik mijn diploma ‘Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker, niveau 4’ behaald. Tijdens mijn opleiding heb ik drie jaar stage gelopen bij Pepeloentje en op deze manier ben ik in het team gerold! Daar ben ik heel erg blij mee. Vervolgens heb ik mij gespecialiseerd met de opleiding Babyspecialist. Werken met kinderen vind ik fantastisch. Die lieve en enthousiaste snoetjes als je binnenkomt, maken het elke dag weer leuk om te gaan werken. Iedere dag is weer anders en probeer ik er voor de kinderen een groot “feest” van te maken, terwijl papa en mama aan het werk zijn. Ik hoop jullie te zien bij Pepeloentje! 

 

Nina: Kleine Beer (maandag, woensdag, donderdag & vrijdag).
Hallo allemaal, mijn naam is Nina. Ik ben geboren op 22 juli 1999 en ben woonachtig in Groessen. Na mijn behaalde diploma ‘Pedagogisch Medewerker’, heb ik een vervolgopleiding gedaan: ‘Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker’ en ben ik stage komen lopen bij Pepeloentje. Zo ben ik bij Pepeloentje blijven hangen en daar ben ik erg blij mee, want ik heb het erg naar mijn zin bij Pepeloentje! In 2022 heb ik de cursus Babyspecialist gevolgd om mijzelf nog meer te verdiepen in de allerjongsten. Het werken met kinderen vind ik fantastisch. Ieder kind ontwikkeld zich op zijn eigen manier, dit vind ik mooi om te zien. Iedere dag is anders, dat zorgt bij mij voor uitdaging en veel plezier! Ik kijk er naar uit om er met uw kind(eren) een gezellige, leerzame tijd van te maken! 

 

Wilma: Kleine Beer (dinsdag & donderdag).
Hallo, mijn naam is Wilma Sommers en samen met mijn man, twee dochters en een zoon woon ik in Pannerden. Ik werk al geruime tijd bij Pepeloentje en dat bevalt me goed. Iedere dag is anders, ieder kind is anders en dat maakt het werk zo leuk. Het geven van geborgenheid, vertrouwen en veiligheid (samen met mijn collega’s) vind ik erg belangrijk en geeft mij veel voldoening.

 

Marian: Kleine Beer (dinsdag & donderdag).
Hallo allemaal. Mijn naam is Marian Roelofs en ik woon in Groessen met mijn man. Wij hebben samen een zoon en een dochter. Vanaf de oprichting werk ik al, met veel plezier, bij Pepeloentje. Ons mooie groene kinderdagverblijf! Ik werk op de baby/ dreumes-groep en het geeft mij veel voldoening om die kleintjes (en hun ouders) een gevoel van veiligheid en vertrouwen te geven, zodat ze zich kunnen ontwikkelen in optimale omstandigheden.

 

Tamara: Grote Beer (maandag & donderdag) en Reuze Beer (vrijdag). 
Hallo, mijn naam is Tamara en woon samen met mijn vriendin in Westervoort. Ik ben geboren op 3 november 1996. Ik ben in 2020 begonnen met de opleiding pedagogisch werk en dit is de beste keuze die ik heb kunnen maken! Iedere dag ga ik met veel plezier naar mij werk. De kinderen toveren altijd een lach op mijn gezicht. Ik ben blij dat ik mijn steentje bij kan dragen aan de ontwikkeling van de kinderen. En hoe fijn is het voor de kinderen dat ze lekker veel buiten kunnen zijn? Samen alles kunnen ontdekken, geweldig. 

 

Maureen: Kleine Beer (maandag) & Grote Beer  (woensdag & vrijdag)
Hallo, mijn naam is Maureen. Ik ben geboren op 11 februari 2005 en ik woon in Babberich. Tijdens mijn opleiding ‘Gespecialiseerd pedagogisch medewerker, niveau 4’ ben ik stage komen lopen bij Pepeloentje. Ik ben blij dat ik op deze manier Pepeloentje heb leren kennen en nu mag werken bij deze mooie organisatie. Het werken met kinderen is iedere dag een feest, geen dag is hetzelfde, hierdoor ga ik met veel plezier naar het werk toe. Ik vind het mooi om te zien hoe kinderen zich ontwikkelen en dat ik daar mijn steentje aan bij kan en mag dragen. Ik kijk er naar uit om jullie te zien bij het mooie, groene Pepeloentje!

 

Miriam (groepshulp): Kleine Beer (maandag & woensdag ochtend).
Hoi! Ik ben Miriam Driessen – van Huet, woon in Groessen en ik ben getrouwd met Fred. Wij zijn de trotse ouders en oma & opa van onze kinderen Nadieh, Luuk & Jur én kleinkinderen. 
Voordat ik moeder werd, heb ik als administratief medewerkster op 2 schooladministraties gewerkt.
Toen ik als hulpmoeder van onze jongste zoon actief was op PSZ ’t Muizenhol, kwam ik in contact met Els (leidster). Kort nadat zij haar eigen KDV Pepeloentje aan de Kerkakkers startte, vroeg zij mij haar te komen helpen. Na een aantal jaren heb ik via een EVC-procedure het benodigde SPW-diploma behaald.
Vol overgave en toewijding verzorg en “moeder” ik over de kindjes van Kleine Beer. Ik doe mijn uiterste best om zowel de ouders als de kindjes zich vertrouwd te laten voelen, zodat de ouders hun kindje (hun waardevolste “bezit”) met een gerust hart achter laten.

 

Jeanette (groene coach): alle groepen (dinsdag en donderdag ochtend).
Mijn naam is Jeanette Sommers, ik kom uit Pannerden en ben getrouwd met Johan. We hebben 2 zonen, die inmiddels zijn uitgevlogen. Ik werk al ruim 10 jaar bij Pepeloentje en geniet nog steeds elke werkdag volop. Ons dagverblijf heeft het groenkeurmerk en daar ben ik heel blij mee, want ik hou van de natuur, wandelen, fietsen en het buitenleven! Ook vind ik het prachtig om de ontwikkeling van de kinderen te volgen en ze daarin te stimuleren. We hebben een fijn team en geven de kinderen een veilige en geborgen leefomgeving. Ik ben trots op ons paradijsje!

 


André van Kerkhoff – Groen Metselaar
Inmiddels word ik nu al weer een tijdje de tuin/klusjesman van Pepeloentje genoemd. Daarom hou ik mij tegenwoordig bezig met aanleggen van de mooie droom-speel-ontdektuin en het kabouterbos van Pepeloentje. Daar kunnen de kinderen op avontuur gaan, dromen, spelen en met hun zintuigen van alles gaan ontdekken. Zo hoop ik heel veel kinderen diepe natuurervaringen mee te geven. De doelstelling is voor mij niet alleen dat ze het natuurlijk leven leren kennen, maar ook het kind weer kind laten zijn. Zo af en toe kunnen de kinderen ook nog een handje helpen, zoals lekker slepen, graven en bouwen in de tuin. En… als er hier én daar nog wat klusjes zijn, zullen deze uiteraard ook door mij uitgevoerd worden. Een manusje-van-alles dus, die vele karweitjes opknapt.

VASTE GEZICHTEN
Bekend is dat kinderen in de kinderopvang baat hebben bij vaste en vertrouwde pedagogisch medewerkers. Stabiele groepen zijn een belangrijke voorwaarde voor de kwaliteit van kinderdagverblijven. Als de kinderen zo veel mogelijk in dezelfde groep zitten krijgen ze de kans om vertrouwde relaties en vriendschappen op te bouwen.

STAGIAIRES
Pepeloentje biedt stagiaires van kindgerichte beroepsopleidingen: onder andere Pedagogisch Werker Kinderopvang en Pedagogiek de mogelijkheid hun beroepspraktijkvorming te volgen. Pepeloentje  is een landelijk erkend leerbedrijf.  Onze voorkeur gaat uit naar stagiaires die het hele jaar door stage lopen. Hierdoor is er een minimale verschuiving van verschillende gezichten. De stagiaires hebben een vaste groep waar ze stage lopen en een vaste stagebegeleidster. Zij voert 1x in de maand een begeleidingsgesprek met de stagiaire. Wij hanteren het stagebeleid voor stagiaires.