Medewerksters

Door het inzetten van enthousiaste, ervaren en gekwalificeerde pedagogisch medewerkers, durven wij garant te staan voor een juiste invulling van de opvang. Het is de taak van de pedagogisch medewerker een klimaat te scheppen waarbinnen ieder kind tot zijn recht komt en de zorg en aandacht krijgt die hij nodig heeft. Ieder kind heeft behoefte aan warmte, liefde en een knuffel. Die geven wij graag. Ons team bestaat uit 12 gediplomeerde pedagogisch medewerkers die elk op een vast dagdeel werken, zodat de kindjes snel een hechtheid en vertrouwensrelatie met de pedagogisch medewerker opbouwen.

Even voorstellen….

Els van Kerkhoff – eigenaresse
Mijn naam is Els van Kerkhoff, ben getrouwd met André en samen hebben wij drie dochters. In 2002 ben ik gestart met Pepeloentje; kleinschalige kinderopvang in Groessen. Een kinderdagverblijf met lekker veel buitenruimte, omdat ik van mening ben dat kinderen beter leren en ontwikkelen in de natuur. Ik geniet ervan om de kinderen elke dag weer lekker onbevangen buiten te zien spelen en ontdekken. Sjouwen met takken, in plassen stampen, maar ook het heerlijke buiten slapen. Natuurbeleving is zo belangrijk voor een goede en gezonde ontwikkeling van ieder kind en daarom ben ik ook zo ontzettend trots op Pepeloentje!

Ruby van Kerkhoff – maandagochtend en woensdagochtend op kantoor, dinsdag en donderdag bij Grote Beer & vrijdag bij Kleine Beer
Hallo allemaal, even voorstellen.. Ik ben Ruby van Kerkhoff. Enige tijd geleden heb ik mijn studie pedagogiek afgerond en ben ik aan het werk gegaan bij Zozijn, in de zorg voor kinderen met moeilijk verstaanbaar gedrag. Na enige ervaring te hebben opgedaan ben ik naar Malawi vertrokken om daar vrijwilligerswerk te gaan doen. Bij terugkomst maakte ik de keuze om in het bedrijf van mijn ouders te gaan werken, omdat hier toch echt mijn hart ligt. Ik ben van maandag t/m vrijdag werkzaam als beleidsmedewerkster bij Pepeloentje. Drie dagen zorg ik met alle liefde voor jullie kinderen en twee dagen ben ik op kantoor werkzaam. Naast deze functie ben ik ook aanspreekpunt voor de gezonde voeding en ben ik beeldcoach.

Petra Vermeulen – maandag bij Kleine Beer
Hallo! Mijn naam is Petra. Vanaf dag 1 ben ik al werkzaam bij Pepeloentje, dat is nu bijna 16 jaar. Ik woon in Groessen met mijn man en twee zonen van 20 en 18 jaar en een dochter van 14 jaar. Voordat ik bij Pepeloentje kwam werken, heb ik eerst 12 jaar in een ziekenhuis gewerkt als verpleegkundige. Ik vind het heerlijk om bij Pepeloentje met de kinderen naar buiten te gaan om de natuur in alle facetten te ontdekken en op deze manier een positieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het kind. Ook vanuit ‘Startblokken’ vind ik het heel erg leuk om samen met de kinderen activiteiten te doen waar de kinderen zichtbaar veel plezier aan beleven. Dat is zo mooi om te zien! Maar het belangrijkste vind ik dat het kind zich veilig en vertrouwd bij ons moet voelen en dat geldt natuurlijk ook voor de ouders. Dat is een belangrijk gegeven om het kind een mooie basis mee te geven naar de basisschool.

Susan Saba – maandag en woensdag bij Grote Beer
Hallo, ik ben Susan Saba. Samen met mijn man en twee dochters woon ik in Duiven. Na mijn opleiding SPH ben ik begonnen in de kinderopvang bij de buitenschoolse opvang, een babygroep en peutergroep. Sinds 2004 werk ik bij Pepeloentje. Vanuit mijn opleiding heb ik meegekregen dat elk kind uniek is en de kans en ruimte moet krijgen om zich te kunnen ontwikkelen. Ik vind het mooi dat ik hier bij Pepeloentje een bijdrage aan kan leveren. Dit doe ik samen met mijn collega’s en de ouders. Verder geniet ik ervan om met de kinderen samen dingen te ontdekken en lekker veel buiten bezig te zijn. Een broek, jas en schoenen die vies morgen worden is dan ook mijn werk-outfit. Als ik zie dat de kinderen genieten, dan geniet ik ook!

Monika Janka – woensdag en vrijdag bij Grote Beer
Hallo, ik ben Monika Janka. Ik ben geboren in 1964 en ben woonachtig in het dorpje Loo samen met mijn man. Wij hebben samen twee kinderen, waarvan er eentje al is uitgevlogen. De andere woont nog gezellig thuis en studeert nog. Ik vind het leuk om fietstochten te maken, de sneeuw op te zoeken en Europa te verkennen. Ondertussen ben ik al een geruime tijd werkzaam bij Pepeloentje. Mijn werkdagen zijn de woensdag en vrijdag. Met veel plezier doe ik mijn werk. Naast het verzorgen, spelen, zingen etc. houd ik mij ook bezig met de ontwikkeling van het kind. Maar het allerbelangrijkste voor mij is dat het kind zich veilig en vertrouwd bij mij voelt en dat de ouders hun kind met een gerust hart kunnen brengen. Ik ben trots om bij dit mooie groene kinderdagverblijf werkzaam te zijn. Samen met de kinderen en mijn collega’s maken wij er elke dag een feestje van.

Jeanette Sommers – dinsdag en donderdag bij Grote Beer
Mijn naam is Jeanette Sommers, ik kom uit Pannerden en ben getrouwd met Johan. Wij hebben samen twee zonen, die inmiddels zijn uitgevlogen. Ik werk al ruim 10 jaar bij Pepeloentje en geniet nog steeds elke werkdag volop. Ons dagverblijf heeft het groenkeurmerk en daar ben ik heel blij mee, want ik hou van de natuur, wandelen, fietsen en het buitenleven! Ook vind ik het prachtig om de ontwikkeling van de kinderen te volgen en ze daarin te stimuleren. Wij hebben een fijn team en geven de kinderen een veilige en geborgen leefomgeving. Ik ben trots op ons paradijsje!

Miriam Driessen – maandag en woensdag bij Kleine Beer
Hoi! Ik ben Miriam Driessen – van Huet, woon in Groessen en ben al bijna 31 jaar getrouwd met Fred. Wij zijn de trotse ouders van dochter Nadieh (26) en zoons Luuk (24) en Jur (18).
Voordat ik moeder werd, heb ik als administratief medewerkster op 2 schooladministraties gewerkt. Toen ik als hulpmoeder van onze jongste zoon actief was op PSZ ’t Muizenhol, kwam ik in contact met Els (leidster). Kort nadat zij haar eigen KDV Pepeloentje aan de Kerkakkers startte, vroeg zij mij haar te komen helpen. Na een aantal jaren heb ik via een EVC-procedure het benodigde SPW-diploma behaald. Vol overgave en toewijding verzorg en “moeder” ik over de kindjes van de Kleine Beer. Ik doe mijn uiterste best om zowel de ouders als de kindjes zich vertrouwd te laten voelen, zodat de ouders hun kindje (hun waardevolste “bezit”) met een gerust hart kunnen achter laten.

Marian Roelofs – dinsdag en donderdag bij Kleine Beer
Hallo allemaal. Mijn naam is Marian Roelofs en ik woon in Groessen met mijn man. Wij hebben samen een zoon en een dochter. Vanaf de oprichting werk ik al, met veel plezier, bij Pepeloentje. Ons mooie groene kinderdagverblijf! Ik werk op de baby/dreumesgroep en het geeft mij veel voldoening om die kleintjes (en hun ouders) een gevoel van veiligheid en vertrouwen te geven, zodat ze zich kunnen ontwikkelen in optimale omstandigheden.

Wilma Sommers – dinsdag en donderdag bij Kleine Beer
Hallo, mijn naam is Wilma Sommers en samen met mijn man, twee dochters en een zoon woon ik in Pannerden. Ik werk al geruime tijd bij Pepeloentje en dat bevalt me goed. Iedere dag is anders, ieder kind is anders en dat maakt het werk zo leuk. Het geven van geborgenheid, vertrouwen en veiligheid (samen met mijn collega’s) vind ik erg belangrijk en geeft mij veel voldoening.

Caroline Verver – woensdag en vrijdag bij Kleine Beer
Mijn naam is Caroline en ik werk sinds 2008 bij kinderdagverblijf Pepeloentje. Op dit moment ben ik met veel plezier werkzaam op woensdag en vrijdag op de ‘Kleine Beer’ (groep van 0 – 2 jarigen). Als jong meisje wist ik al dat “als ik groot zou zijn” met kinderen wilde gaan werken. Ik heb inmiddels 21 jaar ervaring en ben dus al best een “oude rot” in het vak. Ik heb als peuterleidster op een peuterspeelzaal, als zelfstandige gastouders, tussen schoolse opvang coördinator, leidster buitenschoolse opvang en op verschillende kinderdagverblijven gewerkt. Daarnaast ben ik moeder van drie lieve kinderen in de leeftijd van 13, 18 en bijna 20 jaar. Het werken in een groene kinderopvang is voor mij vooral genieten. Veel buiten spelen, de kinderen zien spelen in de modder of laten stampen in de regenplassen maakt mij enorm blij! Ik hou enorm van dieren en ik vind het dan ook erg leuk om samen met de kinderen te zorgen voor de dieren bij Pepeloentje. Het zorgen van blije kindergezichten is het mooiste werk wat er is. Samen met uw kind wil ik van elke dag een feestje maken!

Mandy te Pest – maandag en vrijdag bij Grote Beer
Mijn naam is Mandy te Pest, samen met mijn dochter Nola woon ik in Pannerden. In 2015 ben ik bij Pepeloentje begonnen met mijn stage van een half jaar. Na mijn stage kreeg ik te horen dat ik mocht blijven, dit zag ik zeker zitten! Op dit moment ben ik bezig met meerdere cursussen zodat ik de zorg en het in beeld brengen van uw kind nog beter in beeld kan brengen.

Megan Satter – maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag bij Kleine Beer
Hallo, mijn naam is Megan. Ik ben geboren op 15 juli 1998 en ben woonachtig in Duiven. In het jaar 2018 heb ik mijn diploma ‘gespecialiseerd pedagogisch medewerker, niveau 4’ behaald. Tijdens mijn opleiding heb ik drie jaar stage gelopen bij Pepeloentje en op deze manier ben ik in het team gerold! Daar ben ik heel erg blij mee. Werken met kinderen vind ik fantastisch. Die lieve en enthousiaste snoetjes als je binnenkomt, maken het elke dag weer leuk om te gaan werken. Iedere dag is weer anders en probeer ik er voor de kinderen een groot “feest” van te maken, terwijl papa en mama aan het werk zijn. Ik hoop jullie te zien bij Pepeloentje!

Elly de Jonge – maandag en donderdagochtend
Mijn naam is Elly de Jonge, ik ben getrouwd en moeder van twee volwassen kinderen. Ervaring in het werken met jonge kinderen heb ik opgedaan als peuterleidster bij PZ Kiekeboe (11 jaar) en mede-eigenaar van ELMO-Kinderopvang (10 jaar). Augustus 2016 heb ik mijn deel van de onderneming overgedragen aan mijn compagnon en ben ik gestopt met werken. Na een paar maanden thuis, begon ik het werken met de kinderen en de contacten met collega’s steeds meer te missen. Daarom ben ik vanaf 2017 weer aan de slag gegaan als vrijwilligster bij Pepeloentje en ik ben dan ook heel blij met de kans die ik heb gekregen om mijn hart te volgen en deel uit mag gaan maken van het Pepeloentje-team. Ik heb veel waardering voor de wijze waarop zij trouw blijven aan o.a. hun “groene” principes en hou van de kleinschaligheid en het buitenleven! De laarzen staan klaar, nu alleen nog een goede regenjas kopen! Hopelijk tot ziens bij Pepeloentje!

André van Kerkhoff: Groen Metselaar
Inmiddels word ik nu al weer een tijdje de tuin/klusjesman van Pepeloentje genoemd. Daarom hou ik mij tegenwoordig bezig met aanleggen van de mooie droom-speel-ontdektuin en het kabouterbos van Pepeloentje. Daar kunnen de kinderen op avontuur gaan, dromen, spelen en met hun zintuigen van alles gaan ontdekken. Zo hoop ik heel veel kinderen diepe natuurervaringen mee te geven. De doelstelling is voor mij niet alleen dat ze het natuurlijk leven leren kennen, maar ook het kind weer kind laten zijn. Zo af en toe kunnen de kinderen ook nog een handje helpen, zoals lekker slepen, graven en bouwen in de tuin. En… als er hier én daar nog wat klusjes zijn, zullen deze uiteraard ook door mij uitgevoerd worden. Een manusje-van-alles dus, die vele karweitjes opknapt.

VASTE GEZICHTEN
Bekend is dat kinderen in de kinderopvang baat hebben bij vaste en vertrouwde pedagogisch medewerkers. Stabiele groepen zijn een belangrijke voorwaarde voor de kwaliteit van kinderdagverblijven. Als de kinderen zo veel mogelijk in dezelfde groep zitten krijgen ze de kans om vertrouwde relaties en vriendschappen op te bouwen.

STAGIAIRES
Pepeloentje biedt stagiaires van kindgerichte beroepsopleidingen: onder andere Pedagogisch Werker Kinderopvang en Pedagogiek de mogelijkheid hun beroepspraktijkvorming te volgen. Pepeloentje  is een landelijk erkend leerbedrijf.  Onze voorkeur gaat uit naar stagiaires die het hele jaar door stage lopen. Hierdoor is er een minimale verschuiving van verschillende gezichten. De stagiaires hebben een vaste groep waar ze stage lopen en een vaste stagebegeleidster. Zij voert 1x in de maand een begeleidingsgesprek met de stagiaire. Wij hanteren het stagebeleid voor stagiaires.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.